Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de ananas en snijd of schaaf er 4 uiterst dunne plakken van. Steek er de harde kern uit met een koekjessteker. Smeer aan beide kanten in met de suikersiroop en leg de plakken op een beklede bakplaat van de oven. Stel in op 50 °C en laat ongeveer 4 uur drogen. Draai tussendoor eenmaal om.
Snijd van een gedeelte van de achtergehouden ananas mooie blokjes en houd apart.
Draai de rest van de ananas in de keukenmachine tot een gladde puree en zeef door een heel fijne zeef. Weeg 15 cl van dit vocht af en meng met de aperitivo, de vermout en het eiwit en shake in een cocktailshaker met enkele ijsblokjes.
Schenk de schuimige cocktail in 4 glazen.
Leg er de ananaschips op en garneer met de bloemblaadjes en blokjes ananas.
TipVervang de Aperol door Crodino (190222) en vervang de vermout door extra ananassap om er een alcoholvrije cocktail van te maken.