Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, gist, zout, rozenwater en sinaasappelrasp met elkaar.
Voeg de lauwwarme melk toe en kneed met je handen goed door tot een soepel en plakkerig deeg is ontstaan
Dek af en laat zo’n 10 minuten rusten. Kneed opnieuw door, gedurende ongeveer 5 minuten.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
Verwarm de friteuse voor op 170 °C. Zorg ervoor dat je schoon vet of olie gebruikt.
Vet je handen lichtjes in met olie en vorm een mooi bolletje van het deeg. Maak er een gat in met je duim en blijf het deeg draaien en strekken tot een cilinder is ontstaan. Let op, het deeg krimpt nog tijdens het bakken, daarom mag het gat vrij ruim zijn.
Laat voorzichtig in de hete olie zakken en draai na ongeveer 2,5 minuut om, zodat beide kanten egaal bruin bakken. Bak niet meer dan 3-4 donuts tegelijk.
Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Roer het eiwit met de poedersuiker met behulp van een garde tot een gladde massa.
Trek streepjes van deze glazuur over de donuts. Traditioneel worden de donuts opgehangen aan touwtjes tot ze verkocht worden en dan pas besprenkeld met het glazuur.
Tip:
De donuts zijn van zichzelf niet al te zoet. Wil je ze wat zoeter hebben, voeg dan nog wat extra suiker toe aan het deeg.