Japanese fluffy pancakes

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, theepoeder en suiker met een snuifje zout in een kom.
  2. Roer er de eieren en olie doorheen tot een klontvrij beslag. Voeg als laatste de melk toe en meng goed.
  3. Vet lage bakringen in met olie of bakspray en zet ze in een anti-aanbakpan.
  4. Vul de ringen ⅔ op met het beslag. Dek de pan af met een deksel en laat op een laag pitje ongeveer 10 minuten bakken. 
  5. Verwijder het deksel, draai de ringen voorzichtig om en bak nog enkele minuten aan de andere kant. 
  6. Verwijder voorzichtig de ringen en dresseer de pancakes op een schaal. 
  7. Schenk er een beetje siroop overheen en schep een mooie bol ijs over de nog warme pancakes. 

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el matcha theepoeder
  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g melk
  • snuifje zout
  •  scheutje Monin vanillesiroop
  • 4 bollen Sanissimo biologisch vanille-ijs

Publicatie datum: 18 september 2023